Inloggen
Menu PlantWatcher Login

Behaviour Based Safety

De Plant Watcher helpt bewustzijn van veiligheid te vergroten

Behavioural Based Safety

Verbeter de veiligheid door te focussen op het gedrag van medewerkers.

Om te kijken of het (onbewuste) gedrag van medewerkers veilig is en waar eventuele verbeterpunten zitten is het nodig om observaties uit te voeren.

De zogenaamde OOG (Observatie Onbewust Gedrag) observaties helpen om via een vaste methode zicht te krijgen op het gedrag van medewerkers. Het helpt tevens om meer objectievere observaties te krijgen.

Het uitvoeren van OOG observaties bestaat uit 5 stappen:

1. Voorbereiden
2. Observeren
3. Communiceren
4. Rapporteren
5. Opvolgen en terugkoppelen
Behavioural Based Safety

Observaties

Constateer of het gedrag van medewerkers veilig is.

Het principe van werken met Observaties Onbewust Gedrag heeft als doel het gedrag van medewerkers verbeteren door communicatie, bewustwording en betrokkenheid.

Het gedrag van medewerkers in kaart brengen zorgt tegelijkertijd voor een beter zicht op risico's in het productieproces.

Daar waar gevaarlijke situaties zijn of kunnen ontstaan, worden eerder opgespoord en kunnen zo makkelijk verholpen worden.

Met behulp van de Plant Watcher kunt u een beeld krijgen of medewerkers veilig met de arbeidsmiddelen en machines werken. Er kan naar eigen inzicht bepaald worden waar bij een observatie naar gekeken moet worden.
observaties

Veiligheidscultuur

Het bewustzijn van medewerkers omtrent veiligheid vergroten.

Continue werken aan het gedrag van medewerkers en wijzen op gevaren draagt bij aan het creëren van een goede veiligheidscultuur binnen de organisatie.

Aan de hand trendrapportages kunt u met de PlantWatcher zien of het gedrag van medewerkers over een bepaalde tijd veiliger is geworden.

Het continue bezig zijn met veiligheid en het minimaliseren van gevaarlijk gedrag is het uiteindelijke doel.
Veiligheidscultuur

Technische Zaken

We proberen het u zo makkelijk mogelijk te maken.

De Plant Watcher is een Web-based tool. U kunt er dus altijd en overal mee werken.

Data is Encrypted en beschermd via firewall.

Dagelijkse Back-up van de database.

Autorisatie
Om ervoor te zorgen dat iedereen slechts de informatie krijgt die hij nodig heeft, maar ook om het programma zo overzichtelijk mogelijk te maken, kunnen er gebruikersrollen worden ingesteld in de Plant Watcher. Hierdoor kunt u bepaalde menu’s afschermen.
technisch

Wilt u meteen aan de slag?
Of heeft u andere vragen?

Neem dan contact met ons op

OverNite Software Europe gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) om het bezoek aan onze website te kunnen analyseren en het gebruik van onze applicaties makkelijker te maken. Lees meer